У Росії планують переселяти жителів ОРДЛО за Уральські гори

Читать на русском
У Москві хочуть за рахунок переселенців з ОРДЛО заселити порожні території за Уралом, де жителі самої Росії жити відмовляються
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Росії розглядають варіант участі жителів ОРДЛО в так званій «програмі переселення». Ця програма передбачає грошові виплати від держави та можливість оселитися в Росії - правда, тільки десь за Уралом, де навіть росіяни жити відмовилися.

Про це повідомляє РИА Новости.

Ініціювало розгляд цього питання міністерство внутрішніх справ Росії. У МВС РФ запропонували змінити програму таким чином, щоб жителі ОРДЛО могли подавати заяви на участь у ній без обов'язкової на сьогодні поїздки на територію України.

МВС пропонує внести зміни в програму переселення, щоб жителі окупованої бойовиками території могли подавати заяви без перешкод.

Як боротимуться із російською паспортизацією мешканців ОРДЛОРосія готується до нового етапу паспортизації українців в ОРДЛО. Тим часом нардепи реєструють законопроєкт з метою протидіяти цьому процесу. Наскільки дієвими є такі ініціативи і як може протидіяти Україна – у матеріалі політолога Олександра Радчука.

Програма переселення працює в Росії з 2006 року. Її мета - заселити слабонаселені регіони Росії, забезпечити там зростання економіки. У самій Росії стверджують, що програма спрямована на росіян, які опинилися за кордоном після розпаду СРСР і не передбачає надання громадянства РФ.

Нагадаємо, жителі тимчасово окупованих Росією районів Донецької та Луганської областей України (ОРДЛО), які вимушено отримали громадянство країни-окупанта, після деокупації Донбасу зможуть відмовитися від нав'язаних їм російських паспортів.

Російська окупаційна влада продовжує проводити на території Криму та окупованих районів Донецької та Луганських областей примусову паспортизацію, яка торкнулася 2,9 млн українців. А секретар РНБО Олексій Данилов оцінив кількість виданих Росією паспортів тільки в ОРДЛО в не менше, ніж 630 тисяч одиниць.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: