Світовий банк вирішив відмовитися від публікації рейтингу Doing Business

Читать на русском
Під час складання рейтингів Doing Business за 2018 і 2020 роки виявилися порушені багато правил, що викликало скандал.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Світовий банк прийняв рішення повністю відмовитися від публікації рейтингу Doing Business. Причиною відмови від оприлюднення рейтингу умов ведення бізнесу в різних країнах назвали його дискредитацію.

Про це повідомляється на сайті СБ.

«Довіра до досліджень групи Світового банку життєво важливо. Дослідження групи інформують про дії політиків, допомагають країнам приймати обґрунтовані рішення і дозволяють зацікавленим сторонам більш точно оцінювати економічні та соціальні поліпшення. Такі дослідження також були цінним інструментом для приватного сектора, громадянського суспільства, наукових кіл, журналістів та інших, розширюючи розуміння глобальних проблем» - сказано в повідомленні.

В яких міжнародних рейтингах Україна демонструє стабільне зростанняУкраїна демонструє стабільне зростання в рейтингу Doing Business, є прогрес у рейтингу економічної свободи.

Однак, відзначають в СБ, під час складання рейтингів Doing Business за 2018 і 2020 роки виявилися порушені багато правил, що викликало скандал. В результаті банк заморозив публікацію рейтингу і провів аудит як самого звіту, так і методології його складання. На адресу керівництва СБ були висунуті звинувачення в тому, що керівники і співробітники СБ були причетні до маніпулятивних дій при складанні рейтингів.

«Переглянувши всю наявну на сьогодні інформацію про ведення бізнесу, включаючи висновки минулих оглядів, звітів та аудитів, керівництво групи Світового банку прийняло рішення припинити ведення рейтингу Doing Business. Надалі ми будемо працювати над новим підходом до оцінки ділового та інвестиційного клімату» - резюмували в повідомленні представники СБ.

Нагадаємо, що український уряд неодноразово обіцяв покращувати позиції України в рейтингу. Так, в липні 2021 року малому і середньому бізнесу спростили підключення до електромереж - це повинно було дати поштовх для підйому України в Doing Business.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: