Зміни до Податкового кодексу не зачеплять малий і середній бізнес – Мінфін

Читать на русском
Міністр фінансів України Сергій Марченко розповів, кого стосуватимуться зміни до Податкового кодексу і для чого їх хочуть внести.
Сергій МарченкоФото Слово і діло

Міністр фінансів України Сергій Марченко розповів, кого стосуватимуться зміни до Податкового кодексу. Відповідний законопроєкт цього тижня розгляне Рада.

Про це він повідомив в ефірі програми на телеканалі «Інтер».

Податкова амністія від Зеленського: які активи і за якою ставкою пропонує задекларувати президентВолодимир Зеленський запропонував з 1 липня 2021 року до 1 липня 2022 року ввести можливість добровільного декларування активів за спеціальними ставками.

Міністр нагадав, що законопроєкт про внесення змін до Податкового кодексу Верховна рада розглядатиме вже на цьому тижні.

«Запропоновані зміни до Податкового кодексу не стосуються малого та середнього бізнесу. Також, мова йде не про підвищення податкового тиску, а про збалансування податків для всіх учасників ринків», - пояснив Марченко.

Міністр зауважив, що головною метою запропонованих змін до Податкового кодексу є вирівнювання правил гри для суб'єктів господарювання, вони стосуватимуться, зокрема, акцизів та рентної плати за видобуток корисних копалин.

Також, за його словами, зміни будуть сприяти мінімізації схем ухилення від сплати ПДВ та поверненню валютної виручки.

Нагадаємо, на минулому тижні уряд схвалив проєкт змін до Податкового кодексу. У Кабміні очікують, що зміни сприятимуть додатковим надходженням до бюджетів в розмірі понад 60 млрд грн на рік.

Також повідомлялося, що в Україні хочуть запровадити податкову амністію. За даними Мінфіну, почати її пропонується 1 липня цього року, а закінчити через рік.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: