У Кабміні пояснили, чому всім українцям потрібно вакцинуватися до кінця року

Читать на русском
Українцям бажано встигнути зробити два щеплення від коронавірусу до кінця 2021 року. Причину пояснив прем'єр Денис Шмигаль.
Денис Шмигальt.me/Denys_Smyhal

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, чому українцям важливо встигнути пройти повну вакцинацію від коронавірусу до кінця 2021 року.

«Чому важливо всім вакцинуватися до кінця року - у наступному році, ймовірно, буде ревакцинація. Можливо. Всі країни до цього готуються. Бо невідомо, які штами будуть з'являтися, і як буде поводити себе вірус. Поєднання вакцинації і ревакцинації - дуже небажано. Це буде збивати певний ритм. Тому дуже важливо якомога більше дорослого населення вакцинувати до кінця цього року», - заявив Шмигаль на пресконференції у вівторок, 14 вересня.

Україна скоро перейде в «жовту» зону: кого торкнеться карантин і що буде забороненоУкраїна перейде в жовту зону карантину. Що буде заборонено, як будуть працювати школи і коли оголосять повний локдаун – в матеріалі.

За його словами, з цим завданням МОЗ справляється. Щотижня в Україні вакцинують близько 1 млн осіб.

«24 -25 млн дорослого населення ми повинні вакцинувати до кінця року. Це буде майже 100% дорослого населення. Такий план МОЗ України», - додав він.

Що стосується «антивакцинаторів» - то вони є у кожній країні світу, зазначив прем'єр. Таких, за його даними, не більше ніж 10%.

Нагадаємо, Кабмін офіційно змінив «карантинну» постанову. У документі прописано, що бізнес і прості громадяни отримають привілеї у «жовтій» і навіть «червоній» зоні за умови вакцинації (в «червоній» зоні - тільки при вакцинації двома дозами).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: