Малюська розповів, коли запрацює закон про олігархів

Читать на русском
В Україні закон про олігархів може частково запрацювати в жовтні нинішнього року. Повністю він набуде чинності через півроку - в квітні 2022 року.

В Україні закон про олігархів може частково запрацювати в жовтні нинішнього року. Повністю він набуде чинності через півроку - в квітні 2022 року.

Про це сказав міністр юстиції Денис Малюська в ефірі 24 каналу.

«Приблизно в жовтні закон (про олігархів - ред.) набуде чинності і через півроку він буде повністю активним законом - до квітня», - сказав Малюська.

Рада попередньо схвалила закон про олігархів: як голосували нардепиЗаконопроєкт про олігархів ухвалений в першому читанні силами Слуги народу і двох депутатських груп.

Міністр уточнив, що після схвалення закону в другому читанні Верховною радою, яке очікується у вересні, його має підписати президент Володимир Зеленський.

Малюська додав, що до повного набуття чинності закону у бізнесменів є час, протягом якого вони можуть добровільно позбутися статусу олігарха, включаючи участь в політичному житті країни.

«Припинити бізнес-партнерство, наприклад, з народними депутатами. Депутати, які з ними пов'язані, мають піти з парламенту, якщо зацікавлені у веденні бізнесу», - уточнив міністр.

Раніше повідомлялося про те, що до президентського законопроекту №5599 про деолігархізацію подали до другого читання тисячу двісті п'ятьдесят сім правок.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: