Олігархи впливають на законодавчу владу в Україні – Данилов

Читать на русском
Данилов вважає, що вплив олігархів на законодавчу владу існує і це загроза, з якою потрібно боротися
Олексій Даниловrnbo.gov.ua

Олігархи впливають на законодавчу владу в Україні, тому з цим треба боротися, оскільки їх вплив - загроза. Прийняття антиолігархічного закону не відлякають від України інвесторів.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов в інтерв'ю телеканалу «Україна 24».

«Це потрібно визнавати, що вплив олігархів на законодавчу владу існує, на превеликий жаль. Якщо вони мають вплив - це загроза» - сказав він.

Данилов також прокоментував заяву спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова про те, що реєстр олігархів повинен формувати не РНБО і цю норму потрібно виключити із законопроєкту.

«Якщо він вважає, що кого-небудь з членів РНБО можуть корумпувати олігархи, тоді треба безпосередньо вказувати, хто до цього схильний. І чи є серед 23 членів РНБО люди, які можуть піддатися цій спокусі», - підкреслив Данилов.

Нагадаємо, раніше Разумков заявив, що Рада національної безпеки та оборони не може вести реєстр олігархів, оскільки він не тільки постійно змінюється, але і контактує з бізнесом. Тому потрібно створити незалежну комісію, яка визначатиме, хто є олігархом, а хто - ні.

Нагадаємо, президентський законопроєкт про олігархів Рада прийняла в першому читанні 1 липня. У законі, зокрема, пояснюються основні критерії визначення поняття «олігарх».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: