Законопроєкт про олігархів відправили до Венеціанської комісії

Читать на русском
Разумков направив законопроєкт про олігархів за висновком до Венеціанської комісії. Разумков посилається на позицію уповноваженого ВР з прав людини Людмили Денисової.
Фото з відкритих джерел.

Спікер Верховної ради Дмитро Разумков направив законопроєкт №5599 про олігархів за висновком до Європейської комісії «За демократію через право» (Венеціанської комісії).

«З огляду на пропозиції уповноваженого Верховної ради з прав людини як суб'єкта, який відповідно до статті 101 Конституції України здійснює парламентський контроль за додержанням конституційних прав і свобод людини і громадянина, і звернення чотирьох опозиційних депутатських фракцій у Верховній Раді України, хотів би звернутися до вас з проханням сприяти отриманню від комісії експертного висновку стосовно зазначеного законопроекту», - йдеться в листі до голови комісії Джанні Букіккіо, пише «Інтерфакс-Україна».

Рада попередньо схвалила закон про олігархів: як голосували нардепиЗаконопроєкт про олігархів ухвалений в першому читанні силами Слуги народу і двох депутатських груп.

Разумков посилається на позицію уповноваженого ВР з прав людини Людмили Денисової.

Нагадаємо, Верховна рада прийняла за основу законопроєкт №5599 «Про запобігання загроз національній безпеці, пов'язаних з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» на позачерговому засіданні 1 липня 275 голосами.

Пізніше Людмила Денисова звернулася до спікера парламенту з офіційним листом, в якому зазначила невідповідності Конституції України законопроекту і запропонувала направити його до Венеціанської комісії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: