Данілов розповів, скільки паспортів Росія видала жителям Донбасу

Читать на русском
Примусова паспортизація жителів ОРДЛО унеможливлює виконання Мінських угод у тій їх частині, де йдеться про проведення виборів на Донбасі
Олексій Даниловfocus.ua

Росія нав'язала українцям, які залишаються на території тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей України (ОРДЛО) не менше 630 тис.російських паспортів.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов під час брифінгу 18 червня.

Данілов зазначив, що така примусова паспортизація жителів ОРДЛО унеможливлює виконання Мінських угод у тій їх частині, де йдеться про проведення виборів на Донбасі. Та й самі Мінські домовленості повинні бути переглянуті, оскільки з моменту їх підписання дуже багато що змінилося.

«630 тис. паспортів, РФ як аусвайс видала — це привід для того, щоб починати переговори, що з цим робити», — зазначив секретар.

Політична гра і провокація: чому РФ хоче провести на Донбасі вибори у ДерждумуДля чого Росія заговорила про проведення на Донбасі виборів у Держдуму РФ, читайте в матеріалі Слово і діло.

Данілов додав, що Україна, на відміну від Росії, виконує 100% Мінських угод.

«Російська сторона не бажає виконувати свою частину домовленостей. Вони вважають, що вони не є стороною цього процесу, що є повним абсурдом — сьогодні весь світ знає, що на тій стороні стоїть РФ», - резюмував він.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба дорікнув міжнародних партнерів з приводу недостатньо жорсткої реакції на видачу Росією своїх паспортів на території «ЛНР» і «ДНР». На його думку, санкції проти Росії могли б загальмувати цей процес.

Нагадаємо, російська окупаційна влада продовжує проводити на території Криму та окупованих районів Донецької та Луганських областей примусову паспортизацію, яка торкнулася 2,9 млн українців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: