Нардепи провалили звернення до США щодо статусу України поза НАТО

Читать на русском
Рада не підтримала звернення до Конгресу США про надання спеціального статусу поза НАТО. Не вистачило голосів.
фото СН Facebook

Верховна рада не підтримала звернення до Конгресу США про надання спеціального статусу поза НАТО. У залі не вистачило голосів.

Так, на позачерговому засіданні у середу, 8 вересня, ВР не змогла ухвалити звернення до Конгресу США про надання Україні статусу основного союзника поза НАТО.

Україна і НАТО: які переваги дасть членство і що вже зроблено для вступу в АльянсЯкі переваги дає членство в НАТО, що Україна вже зробила для вступу в Альянс і що ще потрібно – на відео.

Документ підтримали всього 24 нардепи, проти був 1, утрималися 163.

Як пояснюється в пояснювальній записці до проекту постанови, звернення до Конгресу США про надання Україні двостороннього статусу основного союзника США поза НАТО обгрунтовано триваючої військовою агресією РФ щодо України, поставками Росією озброєння, військової техніки та амуніції для незаконних збройних формувань.

«Станом на сьогодні спостерігається погіршення ситуації щодо безпеки на Сході України шляхом нарощування військової присутності Росії біля кордонів України і в окупованому українському Криму, а також провокації Росії на окупованій частині Сходу України», - говорилося в документі.

Нагадаємо, сьогодні Рада звернулася до світової спільноти через вибори до Держдуми РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: