Байден не дасть Україні ПДЧ для НАТО, поки він у Білому домі – експерт

Читать на русском
Справа не в Україні - вона робить достатньо для того, щоб вже отримати давно обіцяний їй ПДЧ. Проблема в Байдені
Ілюстративне фотоpicture-alliance

Президент США Джозеф Байден ніколи не надасть Україні План дії щодо членства для НАТО, поки він займає в Сполучених Штатах президентську посаду.

Про це заявив колишній радник президента РФ Андрій Ілларіонов в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Що стосується вступу України в НАТО або навіть надання ПДЧ, позиція не тільки Німеччини та Франції, а й Байдена досить чітко позначена – вона змінилася між квітнем і червнем 2021 року. Байден не хоче надавати ПДЧ Україні. Які причини, можна висловлювати різні гіпотези, але ми можемо бути досить впевненими, що за часів президентської каденції Байдена ПДЧ Україні не буде надано», - сказав він.

У яких країнах проводили референдум про членство в НАТОРеферендум про вступ в НАТО проводили п'ять країн – Іспанія, Угорщина, Македонія, Словаччина і Словенія.

Ілларіонов додав, що справа не в Україні - вона робить достатньо для того, щоб вже отримати давно обіцяний їй ПДЧ. Проблема в Байдені.

«І в цьому не недолік України або нездатність виконати якісь умови, або недолік боротьби з корупцією. Це не має ніякого відношення до справи. Таке рішення Байдена, він просто цього не хоче. Поки він знаходиться в Білому домі, він цього не надасть» - резюмував він»

Нагадаємо, за підсумками зустрічі президентів Володимира Зеленського і Джозефа Байдена у Вашингтоні 1 вересня Україна і США випустили спільну заяву, яка стосується стратегічного партнерства двох держав. У ньому визначаються основні напрямки співпраці Києва і Вашингтона на найближчі роки, зокрема, США обіцяє підтримувати прагнення України в НАТО.

Варто відзначити, що в Кремлі відреагували на перспективу України стати членом Альянсу дуже істерично - там вважають, що вступ України до НАТО стане безпосередньою загрозою Росії і мають намір перешкоджати цьому.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: