Санкції проти «Північного потоку-2» все ще можуть зупинити його – Маркарова

Читать на русском
Маркарова вважає, що рано визнавати поразку, навіть попри добудову ПП-2, і що санкції можуть все змінити
Оксана МаркароваLIGA.net

Попри те, що Росія заявила про фактичну добудову газопроводу «Північний потік-2», він все ще може бути зупинений санкціями.

Про це сказала посол України в США Оксана Маркарова в інтерв'ю «Європейській правді».

Зокрема, посол сказала, що рано визнавати поразку, навіть попри добудову ПП-2, і що санкції можуть все змінити.

«У» сиділа на трубі. Колонка Леоніда ШвецяНаша нинішня печаль з приводу потенційних трубопровідних перспектив має шанс колись обернутися радістю.

«_Ми вважаємо, що ПП-2 - це зброя. Наша точка зору не змінилася. Більш того, Сполучені Штати вважають, що ПП-2 - це поганий потік. Друге: залишаються санкції абсолютно на всі російські компанії, російські судна. Щобільше, ми постійно надаємо додаткову інформацію нашим партнерам і колегам тут, і додаткові санкції кожні три місяці повинні переглядатися і накладатися... Навіть якщо він буде на 100% добудований, є ще інші питання - питання сертифікації» - нагадала вона.

Тим часом в Росії заявили про те, що будівництво газопроводу «Північний потік-2» було повністю завершено вранці 10 вересня.

Раніше ЗМІ писали про те, що незабаром російська компанія-монополіст «Газпром» може почати поставки газу через «Північний потік-2». За неофіційними даними, це може статися вже 1 жовтня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: