Зеленський закликав сенаторів США зберегти санкції проти «Північного потоку-2»

Читать на русском
Під час зустрічі Зеленський подякував США за двопартійну і двопалатну підтримку України і зусилля, які були докладені в протидії агресії з боку «Північний потік-2» Російської Федерації.

У понеділок, 6 вересня, президент України Володимир Зеленський провів зустріч з делегацією Конгресу США. Під час розмови сторони торкнулися ряду важливих питань, серед яких було і збереження санкцій тиску на «Північний потік-2».

Про це пише пресслужба президента.

Під час зустрічі Зеленський подякував США за двопартійну і двопалатну підтримку України і зусилля, які були докладені в протидії агресії з боку «Північний потік-2» Російської Федерації.

Лідер України зазначив, що Російська Федерація продовжує використовувати поставки газу як зброю, в зв'язку з чим необхідно зберегти санкційний тиск на «Північний потік-2».

«Кремль використовував і продовжує використовувати поставки газу як зброю. Санкційний тиск на «Північний потік-2» має бути збережений», - зазначив Володимир Зеленський.

«Північний потік-2»: про що домовилися США та Німеччина і що про це думають в УкраїніЯкі гарантії США і Німеччина дають Україні в зв'язку із завершенням будівництва Північного потоку-2, і що про це думають в Україні та Росії.

Сторони наголосили на важливості домовленості щодо оновлення Хартії стратегічного партнерства між країнами і відновлення роботи Комісії стратегічного партнерства.

«Під час зустрічі також відбулося відеовключення військового керівництва із зони проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі, зокрема з Авдіївки, Мар'їнки і Золотого», - зазначає пресслужба.

Зеленський відзначив про виклик для України через спільні навчання ЗС Росії і Білорусі в рамках «Захід-2021».

«Окрему увагу під час зустрічі було приділено реалізації євроатлантичних прагнень України», - додає пресслужба.

За словами президента, Україна розраховує на підтримку США щодо прагнення стати членом НАТО.

Сенатор Ліндсі Грем оцінила співпрацю України і США під час операції евакуації з Афганістану.

Раніше сенатори США висунули Байдену ультиматум через «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: