США продовжать протидіяти «Північному потоку-2» – Держдепартамент

Читать на русском
У США продовжують вважати російський газопровід дуже поганою угодою і перешкоджатимуть його реалізації та роботі
Джаліна ПортерВідкрите джерело

Сполучені Штати продовжать протидіяти реалізації російського газопроводу «Північний потік-2», Як в першу чергу геополітичному проєкту Росії. Вашингтон вважає СП-2 «поганою угодою».

Про це заявила офіційний представник Державного департаменту США Джаліна Портер.

«Ми говорили це раніше і продовжуємо повторювати. Ми вважаємо це поганою угодою і продовжимо протидіяти цьому трубопроводу як геополітичному проєкту Росії» - запевнила чиновниця.

«У» сиділа на трубі. Колонка Леоніда ШвецяНаша нинішня печаль з приводу потенційних трубопровідних перспектив має шанс колись обернутися радістю.

Тим часом в Росії заявили про те, що будівництво газопроводу «Північний потік-2» було повністю завершено вранці 10 вересня.

Раніше ЗМІ писали про те, що незабаром російська компанія-монополіст «Газпром» може почати поставки газу через «Північний потік-2». За неофіційними даними, це може статися вже 1 жовтня.

У понеділок, 6 вересня, президент України Володимир Зеленський провів зустріч з делегацією Конгресу США. Під час розмови сторони торкнулися низки важливих питань, серед яких було і збереження санкційного тиску на «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: