Таліби скасували інавгурацію уряду Афганістану

Читать на русском
Радикальний рух Талібан скасував церемонію інавгурації оголошеного ним раніше тимчасового уряду Афганістану.

Радикальний рух «Талібан» скасував церемонію інавгурації оголошеного ним раніше тимчасового уряду Афганістану.

Про це повідомив у Twitter член комісії талібів з питань культури Інамулла Самангані.

Уроки Афганістану: чим нинішні події нагадують вивід військ СРСРЯк відбувалося виведення військ Радянського Союзу і Сполучених Штатів з Афганістану, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Церемонію інавгурації нового афганського уряду скасували кілька днів тому. Щоб надалі не заплутувати людей, керівництво Ісламського емірату Афганістан зробило відомою частину кабінету, і він уже приступив до роботи», - повідомив Самангані, але не уточнив, чи є можливим проведення церемонії в майбутньому.

Крім того, він спростував дані, які було поширено раніше, що інавгурацію уряду нібито було заплановано на 11 вересня, і назвав їх чутками.

Нагадаємо, 7 вересня стало відомо про призначення тимчасового уряду Афганістану. Його головою став мулла Мохаммад Хасан Ахунд, а його заступником - мулла Абдул Гані Барадар. У Талібані заявляли, що новий уряд буде інклюзивним, але в його склад увійшли тільки представники талібів.

У серпні бойовики взяли під контроль столицю країни Кабул і захопили президентський палац. Президент, як і більша частина керівництва держави, втік з країни.

«Слово і діло» вирішило порівняти, як відбувалося виведення військ Радянського Союзу з Афганістану наприкінці 80-х та Сполучених Штатів – зараз.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: