Масуд-молодший запропонував перемир'я «Талібану», таліби відмовилися – ЗМІ

Читать на русском
Масуд заявив, що війська ФНС готові припинити бойові дії, якщо таліби виведуть війська з контрольованих ФНС районів
Ахмад Масуд-молодшийСкриншот

** Глава Фронту національного Опору Афганістану Ахмад Масуд-молодший закликав радикальний ісламістський рух «Талібан» укласти перемир'я і сісти за стіл переговорів. Однак таліби відкинули його пропозицію і вирішили за краще продовжувати наступ.**

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на соцмережі Масуда-молодшого. Про відмову талібів повідомив телеканал Al Jazeera.

Так, 5 вересня Масуд через соцмережі звернувся до талібів. Він сказав, що війська ФНО готові припинити бойові дії, якщо таліби виведуть війська з контрольованих ФНО районів і погодяться сісти за стіл переговорів.

Таліби захопили Афганістан: як це вплине на світ та які уроки потрібно винести із ситуаціїСкільки грошей в Афганістан вклали США, чому Талібан так швидко захопив владу і які будуть наслідки – на відео.

«Ми наполягаємо на тому, щоб «Талібан» припинив свої атаки та провокації щодо Панджшера, Андараба, Парвана і Капіси та вивів свої війська з Панджшера та Андараба. У цьому випадку керівництво ФНО віддасть вказівку своїм військам припинити бойові дії», - написав він»

Однак представники талібів навідріз відмовилися навіть розглядати пропозицію глави ФНО. За їхніми словами, оскільки Масуд раніше відкинув пропозицію талібів про здачу, тепер їм нема про що з ним домовлятися.

Нагадаємо, 5 вересня представники радикального ісламістського руху «Талібан» заявили, що увійшли до столиці єдиної непідконтрольної їм провінції Афганістану - Панджшера. Інформація про те, що таліби вже ведуть бої за Базарак, центр Панджшера, поки не підтверджена. При цьому в боях з талібами [загинув прессекретар ФНО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: