НАБУ проводило обшук у начальника одного з центральних управлінь ЗСУ

Читать на русском
Антикорупційний суд надав Національному бюро дозвіл на проведення обшуку в посадовця української армії і провели його.
Микола Швецьфото: Міністерство оборони України

Національне антикорупційне бюро провело обшук у начальника Центрального управління безпеки військової служби Збройних сил України Миколи Швеця у межах справи про можливий закінчений замах на заволодіння майном.

Про це йдеться в ухвалі апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 22 липня, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в рішенні, ВАКС надав НАБУ дозвіл на проведення обшуку в квартирі начальника Центрального управління безпеки військової служби ЗСУ Швеця. Підставою було відшукання та вилучення документів щодо фінансово-господарських відносин між державним підприємством «Виробниче об'єднання «Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова» та Міністерства оборони України, пов'язаних із укладанням та виконанням контрактів на закупівлю продукції за державним оборонним замовленням. Ідеться, зокрема, про листування між представниками Міноборони і Південмашу; документів, що можуть бути використані як зразки підписів та почерку при проведенні судових експертиз; магнітних, оптичних та електронних носіїв вказаної інформації, засобів зв'язку тощо.

Під час обшуків детективи НАБУ вилучили мобільний телефон Samsung Galaxy A5, який належить Швецю. На телефоні знайшли програми для листування, які містять паролі захисту. Вказаний телефон видано добровільно. Адвокат Швеця просив скасувати арешт телефона, оскільки він є речовим доказом в розумінні статті 98 КПК, а саме вилучення нібито суперечило статті 168 КПК, детективами допущено грубе порушення права власності на телефон. Утім АП ВАКС залишила телефон заарештованим, бо він є речдоком та може містити інформацію про обставини правопорушення.

Нагадаємо, НАБУ проводило обшук у лікарнях «Укрзалізниці». Також детективи проводили слідчі дії в житлі члена правління УЗ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: