У Меджлісі закликали терміново провести консультації в рамках Кримської платформи

Читать на русском
У Меджлісі закликали провести термінові консультації в форматі Кримської платформи через затримання кримських татар російською окупаційною владою.

У Меджлісі закликали провести термінові консультації в форматі Кримської платформи через затримання кримських татар російською окупаційною владою.

Про це повідомляє голова Меджлісу Рефат Чубаров у Facebook.

Голова Меджлісу також підкреслив, що російські окупанти «розширюють полювання» на кримських татар.

Викрадення і арешти: в Кремлі почали мстити за «Кримську платформу»Об'єктом помсти за організовану платформу стали кримські татари, які потрапили під арешт за надуманими звинуваченнями.

За даними Чубарова, спочатку співробітники ФСБ РФ застосовують тортури, а потім змушують затриманих кримських татар підписувати попередження щодо нерозголошення інформації, погрожуючи їм усно, що якщо вони розкажуть про тортури, скоєні щодо до них, це лише «погірщить їхнє становище і загрожуватиме членам їхніх сімей».

«Ні в кого, особливо у наших міжнародних партнерів, не має бути сумнівів у тому, що Кремль зараз відверто тестує на здатність Кримську платформу. Проведення термінових міждержавних консультацій у рамках Кримської платформи має сприяти схваленню ефективних заходів тиску на країну агресора, щоб зупинити розправу над кримськотатарським народом», - переконаний Чубаров.

Раніше повідомлялося про те, що в ніч на середу в селищі Молодіжне в окупованому Криму обшукали будинок колишнього члена сімферопольського Меджлісу кримськотатарського народу Ельдара Менсеітова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: