Справа ПриватБанку: апеляція ВАКС залишила дозвіл на заочне слідство

Читать на русском
Апеляційна палата отримала скаргу на рішення суду про надання дозволу на спеціальне розслідування стосовно експосадовиці великого банку.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила дозвіл на заочне розслідування стосовно колишньої керівниці департаменту фінансового менеджменту ПриватБанку Олени Бичихіної, яку НАБУ і САП підозрюють у причетності до розтрати майже 137 млн грн.

Таке рішення 7 вересня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС заочно заарештував Бичихіну, оскільки вона переховується від слідства та перебуває в розшуку. Тому детектив НАБУ і прокурор САП просили надати їм дозвіл на заочне розслідування стосовно підозрюваної. ВАКС цей дозвіл надав.

Проте, не погоджуючись з таким рішенням, адвокатка підозрюваної подала апеляційну скаргу. На її думку, судове рішення є необґрунтованим та незаконним, постановленим з істотним порушенням вимог кримінального процесуального закону. Однак судді відмовилися розглядати цю скаргу, оскільки рішення про надання дозволу на заочне розслідування не оскаржується.

За версією слідства, колишній заступник голови правління ПриватБанку Володимир Яценко у змові з ексголовою правління ПБ Олександром Дубілетом і екскерівницею департаменту фінансового менеджменту банку Оленою Бичихіною розтратили майже 137 млн грн. Як вважають органи правопорядку, ці гроші за день до націоналізації ПриватБанку безпідставно перерахували страховій компанії «Інгосстрах». Ця фірма визнана Національним банком України пов'язаною із власниками ПБ. До того ж, за даними слідства, власниками СК «Інгосстрах» був Яценко та інші службовці ПриватБанку.

Зазначимо, що нещодавно СК «Інгосстрах» повернула ці кошти ПриватБанку, не вказуючи на це підстав. На думку слідства, це зробили аби приховати склад злочину.

Нагадаємо, 22 лютого НАБУ і САП посадили чартерний літак із топфігурантом справи ПриватБанку. З'ясувалося, що йдеться про колишнього першого заступника глави правління банку Володимира Яценка. Підозру йому підписала генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

У НАБУ пізніше підтвердили затримання колишнього заступника голови правління ПриватБанку. Як повідомили в органі, експосадовець ПриватБанку планував покинути Україну на приватному літаку у напрямку Відня, вилетівши з Дніпра. У НАБУ додали, що детектив у справі та директор органу звернулися до Державіаслужби, щоби літак здійснив посадку в аеропорту «Бориспіль».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: