У НАБУ розповіли деталі справи ПриватБанку

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вручили підозри трьом колишнім посадовцям уже націоналізованого банку у розтраті коштів.
ПриватБанк

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру трьом колишнім посадовцям комерційного ПриватБанку у розтраті на користь страхової компанії майже 137 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«22 лютого детективи Національного бюро за процесуального керівництва прокурорів САП повідомили трьом колишнім посадовцям ПриватБанку про підозру у розтраті понад 136,89 млн грн. Підозри експосадовцям ПриватБанку підписала генеральний прокурор», – інформує відомство.

Як заявили у НАБУ, про підозру повідомили колишнім голові правління та його першому заступнику, а також керівниці одного з підрозділів ПриватБанку. За інформацією «Слово і діло», йдеться про ексголову правління Олександра Дубілета, його першого заступника Володимира Яценка та ексначальницу департаменту фінансового менеджменту ПриватБанку Олену Бичихіну, яка також обіймала посаду першої заступниці голови правління страхової компанії «Інгосстрах». У НАБУ додали, що місце перебування Дубілета та Бичихіної не встановлено, а тому підозру їм надіслали поштою.

Слідство встановило, що підозрювані у грудні 2016 року за день до визнання ПриватБанку неплатоспроможним на підставі неправдивих документів виплатили коштом банку понад 136,89 млн грн на користь страхової компанії, пов'язаної з кінцевими бенефіціарами ПриватБанку. За даними «Слово і діло», йдеться про страхову компанію «Інгосстрах».

22 лютого НАБУ і САП посадили чартерний літак із топфігурантом справи ПриватБанку. З'ясувалося, що йдеться про колишнього першого заступника глави правління банку Володимира Яценка. Підозру йому підписала генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

У НАБУ пізніше підтвердили затримання колишнього заступника голови правління ПриватБанку. Як повідомили в органі, експосадовець ПриватБанку планував покинути Україну на приватному літаку у напрямку Відня, вилетівши з Дніпра. У НАБУ додали, що детектив у справі та директор органу звернулися до Державіаслужби, щоби літак здійснив посадку в аеропорту «Бориспіль».

Нагадаємо, директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що Печерський суд Києва готує рішення про передачу справи ПриватБанку від НАБУ до іншого органу.

В грудні 2020 року НАБУ скеровувало до Офісу генпрокурора проєкти підозр у справі ПриватБанку. У цій справі детективи НАБУ розслідують можливе завдання збитків на суму понад 100 млрд грн. Нещодавно Венедіктова прокоментувала блокування справи ПриватБанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: