НАБУ підтвердило затримання експосадовця ПриватБанку

Читать на русском
У Національному бюро підтвердили інформацію про погодження підозри фігуранту націоналізованого банку та його затримання в аеропорту.
фото: прес-служба НАБУ

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова погодила повідомлення про підозру колишньому заступнику голови правління ПриватБанку, який намагався вилетіти з України.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

«Генпрокурор погодила повідомлення про підозру колишньому заступнику голови правління ПриватБанку у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України», – інформують у відомстві.

За оперативною інформацією працівників НАБУ, експосадовець ПриватБанку планував покинути Україну на приватному літаку у напрямку Відня, вилетівши з Дніпра. У НАБУ додали, що детектив у справі та директор органу звернулися до Державіаслужби, щоби літак здійснив посадку в аеропорту «Бориспіль». Нині в аеропорту здійснюються невідкладні слідчі дії.

Раніше ЗМІ повідомили, що колишній посадовець ПриватБанку намагався вилетіти з України. За їхніми даними, йдеться про експершого заступника глави правління ПриватБанку Володимира Яценка.

Нагадаємо, директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що Печерський суд Києва готує рішення про передачу справи ПриватБанку від НАБУ до іншого органу.

В грудні 2020 року НАБУ скеровувало до Офісу генпрокурора проєкти підозр у справі ПриватБанку. У цій справі детективи НАБУ розслідують можливе завдання збитків на суму понад 100 млрд грн. Нещодавно Венедіктова прокоментувала блокування справи ПриватБанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: