ВАКС заочно заарештував експосадовицю ПриватБанку

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання про обрання підозрюваній особі запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишню керівницю департаменту фінансового менеджменту ПриватБанку Олену Бичихіну, яку НАБУ і САП підозрюють у причетності до розтрати майже 137 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Сторона обвинувачення звернулася до ВАКС з клопотанням про обрання вказаній особі запобіжного заходу у виді тримання під вартою на підставі ч. 6 ст. 193 КПК України, тобто без участі підозрюваної. Ухвалою ВАКС вказане клопотання задоволено та обрано стосовно колишньої очільниці одного з підрозділів банківської установи запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до її затримання і доставки до суду для вирішення питання про застосування обраного запобіжного заходу або його заміни на більш м'який запобіжний захід», – інформує прокуратура.

Раніше НАБУ оголосило експосадовицю ПриватБанку Бичихіну в розшук.

За версією слідства, колишній заступник голови правління ПриватБанку Володимир Яценко у змові з ексголовою правління ПБ Олександром Дубілетом і екскерівницею департаменту фінансового менеджменту банку Оленою Бичихіною розтратили майже 137 млн грн. Як вважають органи правопорядку, ці гроші за день до націоналізації ПриватБанку безпідставно перерахували страховій компанії «Інгосстрах». Ця фірма визнана Національним банком України пов'язаною із власниками ПБ. До того ж, за даними слідства, власниками СК «Інгосстрах» був Яценко та інші службовці ПриватБанку.

Зазначимо, що нещодавно СК «Інгосстрах» повернула ці кошти ПриватБанку, не вказуючи на це підстав. На думку слідства, це зробили аби приховати склад злочину.

Нагадаємо, 22 лютого НАБУ і САП посадили чартерний літак із топфігурантом справи ПриватБанку. З'ясувалося, що йдеться про колишнього першого заступника глави правління банку Володимира Яценка. Підозру йому підписала генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

У НАБУ пізніше підтвердили затримання колишнього заступника голови правління ПриватБанку. Як повідомили в органі, експосадовець ПриватБанку планував покинути Україну на приватному літаку у напрямку Відня, вилетівши з Дніпра. У НАБУ додали, що детектив у справі та директор органу звернулися до Державіаслужби, щоби літак здійснив посадку в аеропорту «Бориспіль».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: