НАБУ оголосило в розшук підозрювану експосадовицю ПриватБанку

Читать на русском
У Національному бюро винесли постанову про оголошення в розшук колишньої очільниці департаменту комерційного ПриватБанку.
Олена Бичихіна

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишню керівницю департаменту фінансового менеджменту ПриватБанку Олену Бичихину, яку підозрюють у причетності до розтрати майже 137 млн грн.

Про це йдеться на сайті НАБУ.

«Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрювану у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів ПАТ КБ «ПриватБанк», – інформує відомство.

За версією слідства, колишній заступник голови правління ПриватБанку Володимир Яценко у змові з ексголовою правління ПБ Олександром Дубілетом і екскерівницею департаменту фінансового менеджменту банку Оленою Бичихіною розтратили майже 137 млн грн. Як вважають органи правопорядку, ці гроші за день до націоналізації ПриватБанку безпідставно перерахували страховій компанії «Інгосстрах». Ця фірма визнана Національним банком України пов'язаною із власниками ПБ. До того ж, за даними слідства, власниками СК «Інгосстрах» був Яценко та інші службовці ПриватБанку.

Зазначимо, що нещодавно СК «Інгосстрах» повернула ці кошти ПриватБанку, не вказуючи на це підстав. На думку слідства, це зробили аби приховати склад злочину.

Нагадаємо, 22 лютого НАБУ і САП посадили чартерний літак із топфігурантом справи ПриватБанку. З'ясувалося, що йдеться про колишнього першого заступника глави правління банку Володимира Яценка. Підозру йому підписала генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

У НАБУ пізніше підтвердили затримання колишнього заступника голови правління ПриватБанку. Як повідомили в органі, експосадовець ПриватБанку планував покинути Україну на приватному літаку у напрямку Відня, вилетівши з Дніпра. У НАБУ додали, що детектив у справі та директор органу звернулися до Державіаслужби, щоби літак здійснив посадку в аеропорту «Бориспіль».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: