До НАБУ передали справу про заволодіння коштами на закупівлі бітуму

Читать на русском
Прокуратура передала до Національного бюро кримінальне провадження за фактами можливого заволодіння коштами Сумського облавтодору.

До Національного антикорупційного бюро передали кримінальне провадження за фактом можливого заволодіння коштами державного підприємства «Сумський облавтодор» Укравтодору на закупівлі бітуму.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 1 вересня, повідомляє «Слово і діло».

Будівництво доріг: як змінювався ринок бітуму в Україні за останні 10 роківНайбільші обсяги бітуму надійшли в Україну в 2020 році. Основні постачальники – Білорусь і Польща, а морем – Греція, Азербайджан і Туреччина.

За версією слідства, службовці ДП «Сумський облавтодор» Укравтодору зловживали своїм службовим становищем під час проведення процедур закупівлі бітуму упродовж 2019 року. Як вважають органи правопорядку, зловживання відбувалися за попередньою змовою зі службовцями ПП «Агротемп», ТОВ «Універбур» та з метою одержання неправомірної вигоди цими фірмами. Ідеться про завищення очікуваної вартості закупівлі бітуму. Слідство вважає, що службовці Сумського облавтодору незаконно сприяли ПП «Агротемп» і ТОВ «Універбур» перемагати у процедурах закупівлі, у тому числі шляхом відміни закупівлі, перемогу в якій здобуло ТОВ «Лібро Трейдінг», та оголошення проведення нової закупівлі. Цими діями державним інтересам спричинено тяжкі наслідки.

Спочатку цю справу розслідувало слідче управління Головного управління Національної поліції в Сумській області. Але потім провадження передали до НАБУ. Нещодавно детектив просив продовжити розслідування цієї справи. Суд клопотання задовольнив і продовжив слідство до 5 березня.

Нагадаємо, прокуратура передала НАБУ справу про заволодіння коштами на ремонті судна. Також до Національного бюро передали справу керівника перинатального центру в Чернівцях.

Раніше «Слово і діло» розпитало, чому збільшилась вартість дорожніх робіт і як це пов'язано з ціною на бітум.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: