Деякі країни НАТО виразно проти членства України – Єрмак

Читать на русском
Єрмак додав, що Вашингтон готовий підтримувати Україну в разі якихось проблем з боку Росії
Андрій ЄрмакІнтерфакс-Україна

Попри те, що США підтримують вступ України до лав НАТО, деякі країни-члени Альянсу виступають проти прийняття України.

Про це розповів глава офісу президента Андрій Єрмак в інтерв'ю РБК-Україна.

«Американці нас в цьому підтримують. Однак ми всі прекрасно розуміємо, що позиція Сполучених Штатів є однією з ключових, але в НАТО багато країн-учасниць. Серед них є ті, як ми точно знаємо, хто не підтримує прагнення України», - сказав Єрмак 2 вересня.

«Звірили годинник»: що дала зустріч між Байденом і ЗеленськимНа зустрічі з президентом Сполучених Штатів Володимир Зеленський отримав менше, ніж розраховував.

Єрмак додав, що Вашингтон готовий підтримувати Україну в разі якихось проблем з боку Росії.

«І не просто підтримувати. Америка заявляє, що не допустить будь-яких ескалацій з боку Росії щодо України, і готова до досить серйозних кроків... У разі, не дай Боже, якихось загострень, Україна не залишиться без допомоги США» - сказав він.

Нагадаємо, що у Вашингтоні 1 вересня о 21 годині по Києву в Білому домі стартувала зустріч президентів США та України - Джозефа Байдена і Володимира Зеленського.

За підсумками зустрічі двох президентів Україна і США випустили спільну заяву, яка стосується стратегічного партнерства двох держав. У ньому визначаються основні напрямки співпраці Києва і Вашингтона на найближчі роки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: