Разумков прокоментував ДТП з нардепом Трухіним

Читать на русском
Разумков додав, що після подій ДТП він не бачив особисто самого Трухіна і сподівається побачити його в Раді.
Дмитро Разумков24 канал

Ситуація з дорожньо-транспортною пригодою, в якому опинився замішаний народний депутат від «Слуги народу» Олександр Трухін, викликає багато питань. Перш за все тому, що поведінка Трухіна виглядає дивно. Однак можна сподіватися, що правоохоронні органи розберуться в цій справі.

Про це заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков в ефірі телеканалу "Україна 24".

«Тут повинен бути абсолютно відкритий процес. У нас з вами камери, їх достатньо на трасі. Піднімімо, подивимося, хто був за кермом. Це зніме питання. Якщо є аналізи на стан здоров'я, то ми повинні їх знати. Тому що це публічна сторона процесу. Перевірити, хто був за кермом тієї машини – не є великою проблемою. Є не тільки камери, наскільки я подивився, там досить серйозні пошкодження на машині, то я впевнений, що там залишилися та інші сліди, які допоможуть відповісти на те, хто саме знаходився за кермом» - сказав він.

Разумков додав, що після подій ДТП він не бачив Трухіна і сподівається побачити його в Раді. Також він розкритикував поведінку депутата після аварії, зазначивши, що воно виглядає як мінімум дивним і кидає тінь на всю фракцію СН і владу в цілому.

Арахамія пояснив відсутність реакції «слуг народу» на ДТП за участю ТрухінаАрахамія пояснив, що в партії чекають результатів експертиз і сподіваються на об'єктивне розслідування - тим більше що у справі ще багато незрозумілого

«Ми всі люди, можемо потрапити в неприємності – так, це погано, але, на щастя, всі живі. І правильна реакція була - вийти та сказати: так, сталося ДТП, я не був за кермом, я був поруч, тверезий/нетверезий. І зняти всі ці питання. Сьогодні все це виглядає дивно, коли людина знаходиться незрозуміло де, потім в лікарні... навіть якщо всього цього не було, довести буде складно. Говоритимуть, що ага, це представник СН, представник влади, його покривають, відмазують, йому знаходять інші аргументи, щоб його не покарали. Навіть якщо він невинний, довести це буде дуже складно, йому в першу чергу як народному депутату. Для мене дивно така поведінка, ми ж усім говоримо про публічність. Найбільш правильний варіант розвитку подій - чесно вийти та сказати, яка ситуація, це б зняло багато питань, і для нього в першу чергу», - сказав він.

Нагадаємо, народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Трухін, за даними ЗМІ, 23 серпня став винуватцем дорожньо-транспортної пригоди при в'їзді до Києва. Повідомляється також, що депутат був за кермом у стані алкогольного сп'яніння. Однак через кілька днів новина про цю аварію зникла з десятків ЗМІ.

1 вересня Трухін вперше прокоментував ДТП: він повідомив про те, що не збирався приховувати своє перебування на місці аварії, а навпаки сприяв співробітникам Нацполіції в зборі інформації при реєстрації аварії та дав всі свідчення.

3 вересня Державне бюро розслідувань отримало від Нацполіції матеріали ДТП на Бориспільській трасі, в якому фігурує народний депутат від «Слуги народу» Олександр Трухін.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: