ДТП з депутатом Трухіним: справу вестиме ДБР

Читать на русском
ДТП за участю депутата від Слуги народу Олександра Трухіна розслідуватиме ДБР. Призначено необхідні експертизи.
Фото: dbr.gov.ua

Процесуальний керівник визначив підслідність розслідування ДТП за участю депутата від «Слуги народу» Олександра Трухіна за Державним бюро розслідування.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва у вівторок, 31 серпня.

ДТП з депутатом Трухіним: що відомо на даний моментНародний депутат від Слуги народу Олександр Трухін став винуватцем ДТП. Зібрали, що про це відомо.

У поліції пояснили, що таке рішення ухвалили, «враховуючи наявність серед фігурантів кримінального провадження спецсуб'єктів - народного депутата».

При цьому правоохоронці уточнили, що під час першочергових слідчих дій один зі свідків повідомив, що за кермом однієї з машин, що потрапили в аварію, знаходився народний депутат України, «в той же час інші свідки заперечують ці свідчення».

«Однак відповідно до законодавства в разі наявності інформації про можливе скоєння злочину спецсуб’єктом (в даному випадку – народним депутатом України), процесуальний керівник зобов’язаний змінити підслідність. Тож слідчі поліції надіслали листа до прокуратури із клопотанням про передачу матеріалів вказаного кримінального провадження до відповідного правоохоронного органу. Наразі підслідність визначена за Державним бюро розслідування», - сказано в повідомленні.

У поліції додали, що вже опитали учасників ДТП, вилучили відбитки пальців та інші речові докази. Також призначені експертизи, щоб встановити, з якою швидкістю їхав автомобіль-порушник.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили про те, що нардеп від фракції «Слуга народу» Олександр Трухін, 23 серпня став винуватцем аварії на Бориспільській трасі під Києвом. Також у публікаціях була інформація, що депутат був за кермом нетверезим. Однак через кілька днів новина про аварію з Трухіним зникла з десятків ЗМІ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: