Розстріли активістів Майдану: під суд піде кулеметник спецзагону «Омега»

Читать на русском
У справі про розстріли на Майдані судитимуть колишнього офіцера, кулеметника окремого загону спеціального призначення Омега.
фото з відкритих джерел

У справі про розстріли на Майдані судитимуть колишнього офіцера, кулеметника окремого загону спеціального призначення «Омега». Його підозрюють у стрілянині по активістам «євромайдану» на Інститутській.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора 6 вересня.

Справа Майдану: двоє фігурантів вийшли із СІЗОПри цьому, обоє обвинувачених довгий час були в розшуку, їх змогли затримати тільки в березні 2020 року.

«До Печерського районного суду м. Києва скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього офіцера, кулеметника окремого загону спеціального призначення та боротьби з тероризмом «Омега» однієї з бригад спеціального призначення управління Північного територіального київського командування внутрішніх військ МВС України за фактом скоєння вбивств учасників акцій протесту 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській в Києві», - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, колишній військовий спецзагону «Омега» діяв спільно і узгоджено з бійцями так званої «чорної роти» «Беркута». Він безпосередньо взяв участь в груповому скоєнні теракту - здійсненні пострілів на ураження з вогнепальної зброї по беззбройних учасниках акції протесту на вулиці Інститутській.

«Їх метою було вчинення вбивств мітингувальників способом, небезпечним для життя багатьох осіб, для припинення акцій протесту», - додали в ОГП.

Нагадаємо, на початку серпня Печерський суд дозволив заочне розслідування щодо експрезидента України Віктора Януковича у справі про розстріли на Майдані.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: