Справи Майдану: двоє обвинувачених можуть вийти на волю

Читать на русском
Справу по Мисливому і Новотному відклали на невизначений термін. Завтра обвинувачені можуть вийти на волю.

Обвинувачені у викраденні активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького можуть 7 серпня вийти на свободу.

Про це повідомила Адвокатська дорадча група у Facebook.

Захисники звертають увагу, що у п’ятницю спливає запобіжний двом обвинуваченим у справі викрадення Ігоря Луценка, Юрія Вербицького, вбивства Вербицького – Сергію Мисливому та Івану Новотному.

«21 липня колегія суддів Білоцерківського суду під головуванням Ірини Дубановської ініціювала зміну підсудності у справі, яку вже визначав до того апеляційний суд», – йдеться у повідомленні.

Адвокати зазначають, що дві третини колегії суду зараз у відпустці. З відпустки нікого не відізвали. Повторний автоматичний перерозподіл не провели.

Оскільки спливає термін запобіжного і немає засідання суду, обвинувачені вийдуть на волю.

Прокурор Юлія Малашич звертає увагу, що обидва обвинувачені переховувались від органів слідства. Один кілька місяців, інший більш успішно - 6 років.

Нагадаємо, з моменту затримання, в березні 2020 року, Сергій Мисливий та Іван Новотний перебувають під вартою. Зараз і Мисливому, і Новотному інкримінується участь у злочинній організації, яка була створена для вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

Окремо Мисливому інкримінується вбивство Юрія Вербицького, а також використання та підбурювання до підробки офіційних документів, зокрема, паспорта громадянина України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: