Справа Майдану: двоє фігурантів вийшли із СІЗО

Читать на русском
При цьому, обоє обвинувачених довгий час були в розшуку, їх змогли затримати тільки в березні 2020 року.
Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

Іван Новотний та Сергій Мисливий, яких звинувачують у викраденні і тортурах активістів Євромайдану Ігоря Луценка і Юрія Вербицького, вийшли із СІЗО, бо суд не продовжив їм запобіжний захід.

Про це повідомила журналістка Ольга Худецька на своїй сторінці у Facebook у неділю, 8 серпня.

«Дива не сталося, обоє вийшли», - написала вона в соцмережі сьогодні вночі.

Журналістка зазначила, що обох обвинувачених довгий час розшукували, а затримали їх тільки в березні 2020 року. Продовжити їм запобіжний захід не змогли, адже судді Білоцерківського суду, які розглядають справу про викрадення Луценка і Вербицького, «вирішили дружно сходити у відпустку».

Роковини розстрілів на Майдані: що обіцяють політики18-20 лютого в Україні згадують тих, хто загинув у результаті розстрілів на Майдані. Ці дні стали найбільш кривавими за час Революції Гідності.

Як уточнила Худецька, Новотний вийшов із СІЗО о 00:01 неділі, одразу після закінчення терміну дії запобіжного заходу. Мисливому оголосили нову підозру: слідство отримало інформацію, що він може бути не тільки виконавцем, а й організатором злочину. Вночі підозрюваному почали обирати запобіжний захід у Печерському суді, але потім у засіданні оголосили перерву до 10:00 ранку.

«Я нагадаю, що один «Беркут» на цьому тижні вже випетляв. Тому вихід тітушок, яких так довго шукали і заледве знайшли, - це така собі історія. Окремо така собі історія - це синхронні відходи суддів на лікарняний для розгортання такої схеми», - написала журналістка.

Зазначається, що раніше в Офісі генпрокурора попередили, що на свободу можуть вийти двоє обвинувачених у викраденні активістів Луценка і Вербицького і знущанні над ними, які сталися в січні 2014 року. Причина - сторона захисту і деякі судді Білоцерківського міськрайонного суду Київської області відмовляються брати участь у засіданнях, що стосуються цієї справи.

Нагадаємо, що суд дозволив заочне розслідування щодо експрезидента України Віктора Януковича.

Також, колишньому голові Дніпровського суду міста Києва Хімічу вручили нову підозру у справах Майдану.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: