Суд виніс вирок екскомандиру луганського «Беркуту» у справі Майдану

Читать на русском
Суд заочно оголосив вирок командиру луганського Беркуту у справі Майдану. Обвинувачений засуджений до 4 років позбавлення волі.
real-vin.com

Екскомандир батальйону особливого призначення «Беркут» при ГУ МВС в Луганській області визнаний винним за скоєння кримінальних злочинів щодо учасників акцій протесту під час Революції гідності.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора у четвер, 24 червня.

«Справи Майдану»: ДБР має намір судити заочно майже 90 підозрюванихУ ДБР заявили, що близько 90 підозрюваних у справах Майдану судитимуть заочно. Вони ховаються в РФ.

«Під час судового розгляду Черкаською обласною прокуратурою доведено, що обвинувачений, перебуваючи 27 січня 2014 року на Соборній площі в м. Черкаси, віддав наказ підлеглим працівникам про застосування спецзасобів і затримання мирних мітингувальників, не забезпечив особисту недоторканність затриманих осіб, а також перешкоджав законній професійній діяльності журналістів», - йдеться в повідомленні.

Колишнього «беркутівця» заочно засудили до 4 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади у правоохоронних органах строком на 3 роки.

За даними правоохоронців, обвинувачений переховується на тимчасово окупованій території Луганської області та займає керівну посаду у так званому МВС «ЛНР».

Нагадаємо, раніше двом колишнім «беркутівцям» винесли вирок за розгін активістів Майдану в Києві.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: