Справи Майдану: екскомандиру «Беркуту» оголосили підозру

Читать на русском
Правоохоронці повідомили про підозру колишньому командиру оперативної роти батальйону міліції особливого призначення Беркуту ГУ МВС України в Харківській області.
Фото з відкритих джерел.

Правоохоронці повідомили про підозру колишньому командиру оперативної роти батальйону міліції особливого призначення «Беркут» ГУ МВС України в Харківській області.

Його підозрюють в організації незаконного перешкоджання акціям протесту 18 лютого 2014 року у Києві, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, він організував перешкоджання масовому руху мітингувальників з Майдану Незалежності до Верховної ради для публічного висловлення підтримки голосування народними депутатами за повернення до Конституції України 2004 року.

«Такі дії колишнього командира роти «Беркуту» призвели до тяжких наслідків, у тому числі вбивств 3 мітингувальників, спричинення тяжких тілесних ушкоджень 11 особам, середньої тяжкості - 59, легких - 129», - йдеться у повідомленні.

Підозрюваному інкриміновано організацію, на виконання явно злочинного наказу, перевищення влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу, терористичного акту, незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій.

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: