Антикорупційний суд призначив до розгляду справу нардепа Юрченка

Читать на русском
Антикорупційний суд закінчився підготовче засідання у справі за обвинуваченням члена українського парламенту та пособника.
Олександр Юрченкофото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті обвинувальний акт стосовно народного депутата Олександра Юрченка та його неформального помічника Івана Фіщенка, звинувачених у хабарництві.

Таке рішення 6 вересня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомили «Слово і діло» в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

На наступному засіданні 10 вересня о 11:00 зачитають обвинувальний акт та почнуть розгляд справи по суті.

Минулого разу антикорупційний суд продовжив до 19 жовтня строк дії обов'язків нардепа Юрченка та його спільника Фіщенка.

Нагадаємо, за версією слідства, нардеп Олександр Юрченко у завуальованій формі (плюшки) попросив надати йому через посередника – його помічника Івана Фіщенка неправомірну вигоду у сумі 13 тисяч доларів за внесення пропозицій до проєкту Закону України «Про управління відходами» та у подальшому 200 тис. дол. для підкупу нардепів-членів відповідного комітету за голосування за подані ним пропозиції.

У середині серпня 2020 року правоохоронці зафіксували факт передачі та отримання народним депутатом через посередника першої частини обумовлених коштів. 26-27 серпня 2020 року була запланована передача другої частини коштів. Проте подальше виконання спеціального завдання було зупинене.

Як відомо, ВАКС взяв під варту Юрченка з альтернативою 3 млн грн застави. Пізніше за нього внесли гроші і він вийшов під обов'язки.

Також суд заарештував і неофіційного помічника Фіщенка з альтернативою 1 млн грн застави. Ці гроші за нього внесли і він теж вийшов із СІЗО під обов'язки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: