До НАБУ передали справу головного архітектора Тернополя

Читать на русском
Прокуратура передала детективам Національного бюро справу за підозрою начальника управління містобудування, архітектури та кадастру Тернополя.
Василь Бесага

Тернопільська обласна прокуратура передала до Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження за підозрою головного архітектора Тернополя-начальника управління містобудування, архітектури та кадастру Тернопільської міської ради Василя Бесаги у зловживанні службовим становищем.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 28 квітня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 1 березня Бесазі повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем. За версією слідства, він вніс до офіційного документа завідомо неправдиві відомості й таким чином погодив відведення земельної ділянки площею 0,0997 га та вартістю понад 1,3 млн грн для будівництва, обслуговування житлового індивідуального будинку, господарських будівель і споруд. Через протиправні дії головного архітектора Тернополя порушено вимоги генерального плану, плану зонування території Тернополя та іншої дозвільної містобудівної документації.

У зв'язку з закінченням строків досудового розслідування детектив НАБУ просив продовжити його до 1 жовтня 2021 року. Зокрема, слідству необхідно отримати тимчасовий доступ до деяких документів; вирішити питання про залучення спеціаліста з числа працівників Держгеокадастру; допитати свідків; призначити судову почеркознавчу і економічну експертизи; визначитися з остаточною кваліфікацією дій Бесаги та здійснити інші слідчі (розшукові), процесуальні дії.

Нагадаємо, до НАБУ передали справу екскерівника Державної продовольчо-зернової корпорації Саймона Чернявського. Також детективам передали справу стосовно колишнього посадовця Збройних сил України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: