Прокуратура передала НАБУ справу про заволодіння коштами на ремонті судна

Читать на русском
Прокурор виніс постанову про визначення підслідності за детективами Національного бюро у справі про заволодіння держкоштами.
судно Маяк

Подільська окружна прокуратура Києва передала Національному антикорупційному бюро кримінальне провадження про заволодіння 8,1 млн грн, виділених на ремонт річкового судна «Маяк».

Таку постанову ще 16 червня виніс прокурор, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, в квітні 2021 року Подільської окружною прокуратурою повідомлено про підозру в шахрайстві п'ятьом особам. За версією слідства, у 2018 році між державною установою «Держгідрографія» та підрядною компанією «Симплекс-С» був укладений договір на проведення робіт з ремонту річкових суден на майже 16 млн грн.

Керівники державної установи, вступивши у змову з підрядником, шляхом усунення від роботи непідконтрольних їм голови та членів тендерного комітету Філії ДУ «Держгідрографія» «Дніпровський район Держгідрографії», забезпечили йому перемогу у тендері.

Після цього, з приватним підприємством «Симплекс-С» було безпідставно укладено додаткову угоду, якою без обґрунтування змінено умови оплати робіт, та перераховано бюджетні кошти без фактичного виконання ремонту. Як наслідок, понад 8,1 млн грн держкоштів директором підрядної компанії були перераховані на рахунки фіктивних підприємств та у подальшому розподілені між учасниками злочину. Вказані збитки підтверджуються експертизою.

У цій справі повідомили про підозру начальнику філії ДУ «Держгідрографія» «Дніпровський район Держгідрографії» (на момент подій посаду обіймав Олександр Тищенко), начальнику ДУ «Держгідрографія» (на момент подій посаду обіймав Олександр Щипцов) і його заступнику, директору ТОВ «Симплекс-С» Андрію Свистуну та ще одній особі.

Пізніше справу передали до НАБУ. У зв'язку з закінченням строку розслідування детектив НАБУ просив його продовжити до 21 січня 2022 року, оскільки у справі також досліджується епізод заволодіння коштами та необхідно провести ще низку слідчих дій. Однак суддя продовжив строк слідства до 21 жовтня.

Нагадаємо, до НАБУ передали справу керівника перинатального центру в Чернівцях. Також детективам передали справу головного архітектора Тернополя.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: