До НАБУ передали справу екскерівника ДПЗКУ Чернявського

Читать на русском
Офіс генпрокурора виніс постанову про зміну підслідності у справі за підозрою колишнього виконувача обов'язків голови ДПЗКУ.
Саймон Чернявський

Офіс генерального прокурора передав до Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження за підозрою колишнього виконувача обов'язків голови правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» Саймона Чернявського у розтраті 9,41 млн грн.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

В лютому 2021 року Офіс генпрокурора вирішив передати до НАБУ цю справу. Тому детектив просив продовжити слідство, оскільки строк розслідування завершується, а НАБУ необхідно провести ще низку слідчих дій. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив і продовжив слідство до 19 вересня.

За даними слідства, Чернявський, перебуваючи на посаді в.о. голови ДПЗКУ, спричинив майнову шкоду, незаконно змінивши штатний розпис та колективний договір. Він додатково ввів до штату товариства 18 посад та підвищив розміри посадових окладів, премій і надбавок, попри відсутність у нього таких повноважень.

Зокрема, першому заступнику голови правління було збільшено посадовий оклад зі 100 до 500 тисяч грн, заступникам голови правління з 70 до 450 тис. грн, а директорам департаментів з 80 до 250 тис. грн. Упродовж січня-лютого 2020 року службовим особам виплачено лише премій на більш ніж 4 млн грн.

Нагадаємо, Держбюро розслідувань прийшло з обшуками до ДПЗКУ 12 березня. Пізніше у ДПЗКУ їх підтвердили. У лютому 2021 року у ДПЗКУ теж проходили обшуки. Причиною стала страхова угода на 99 млн грн, укладена командою нового керівництва корпорації на завідомо невигідних для товариства умовах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: