До НАБУ передали справу керівника перинатального центру в Чернівцях

Читать на русском
Прокурор змінив підслідність у справі надання хабаря керівником перинатального центру в Чернівцях за детективами Національного бюро.
Дмитро Манчуленко

Прокурор Чернівецької обласної прокуратури передав до Національного антикорупційного бюро справу генерального директора Чернівецького обласного перинатального центру Дмитра Манчуленка.

Таку постанову він виніс 16 червня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 7 квітня Манчуленка затримали за підозрою у спробі підкупу посадових осіб Чернівецької обласної ради.

Слідство встановило, що Манчуленка звільнили з посади головного лікаря Міського клінічного пологового будинку №1 у зв`язку із реорганізацією установи. Пізніше він через суд першої інстанції поновився вже на посаді гендиректора Чернівецького обласного перинатального центру і з ним уклали контракт. Щоправда Чернівецький апеляційний суд це рішення переглянув, а тому призначення Манчуленка скасували.

У березні у підозрюваного виник умисел у наданні неправомірної вигоди посадовим особам Чернівецької облради за укладення з ним контракту на посаду гендиректора Чернівецького обласного перинатального центру. Для цього він вів перемовини з радником голови Чернівецької облради з питань кадрової політики, щоб через нього вийти на когось з числа посадовців облради.

24 березня під час зустрічі з цим радником голови Манчуленко нібито запропонував надати йому хабар та посадовцям Чернівецької облради за призначення на посаду. 30 березня він повторив пропозицію і назвав суму в 12 тисяч доларів. Вже 6 квітня Манчуленко передав раднику голови Чернівецької облради вказану суму і його затримали. Йому повідомили про підозру у наданні хабара.

Але 16 червня справу передали до НАБУ. Детектив НАБУ намагався продовжити розслідування справи, оскільки строк на це закінчується 7 липня. Однак Вищий антикорупційний суд йому відмовив, оскільки вказана справа йому не підсудна.

Нагадаємо, до НАБУ передали справу головного архітектора Тернополя. Також в бюро передали справу екскерівника ДПЗКУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: