До НАБУ передали ще одну справу стосовно експосадовця ЗСУ

Читать на русском
Прокурор Офіс генерального прокурор вирішив змінити підслідність у справі за підозрою колишнього посадовця української армії.
Олег Галушко

Офіс генерального прокурора передав до Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження за підозрою у розтраті майна колишнього начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України Олега Галушка, якого НАБУ вже підозрює у розтраті 37 млн грн, виділених на облаштуванні полігону «Широкий лан».

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

22 грудня 2020 року Державне бюро розслідувань та Офіс генпрокурора повідомили Галушку про підозру у розтраті 29,21 млн грн на придбання 60 квартир для військовослужбовців у Харкові. 28 грудня прокурор ОГП передав до НАБУ цю справу. 3 лютого НАБУ повідомило Галушку про зміну раніше повідомленої підозри з розтрати майна на недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки в умовах особливого періоду.

22 лютого Вищий антикорупційний суд продовжив слідство у цій справі до 22 червня. Як встановило слідство, Міноборони уклало договір з КУА «Діводор» на придбання 63 квартир у житловому комплексі «Райдужний». Водночас конкурентом КУА «Діводор» була фізична особа-підприємець Костянтин Жиляєв, який є засновником компанія «М-Брок», а ця фірма є засновником КУА «Діводор».

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'яти особам у завданні збитків під час будівництва полігону «Широкий лан». За версією слідства, у 2017-2018 роках начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ, начальник Управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об’єктів Головного КЕУ ЗСУ та начальник відділу технічного нагляду за будівництвом Головного КЕУ ЗСУ у змові з представниками приватного товариства «Ріст», а саме його директором та бенефіціарним власником, організували приймання робіт та послуг з облаштування польового табору «Широкий лан» у с. Улянівка Миколаївської області.

У НАБУ зазначили, що попри фактичне невиконання робіт з облаштування польового табору, посадовці ЗСУ все ж «посприяли» в перерахуванні коштів на рахунки компанії. Як наслідок, державі було завдано збитків на суму понад 37 млн грн, що підтверджується висновком Державної аудиторської служби та проведеними в справі експертизами.

Серед підозрюваних ексначальник ГКЕУ ЗСУ Олег Галушко, начальник управління ГКЕУ ЗСУ Сергій Чагарний, ексначальник відділу ГКЕУ ЗСУ Віктор Антонущук, бенефіціар приватної компанії «РІСТ» Роман Баликін та ексдиректор цієї фірми Костянтин Чепусов. Нещодавно стосовно них завершили розслідування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: