У Франції люди продовжують протестувати проти санітарних перепусток

Читать на русском
У Франції вже восьму суботу поспіль відбулися акції протесту проти обмежень, пов'язаних із коронавірусом.
Фото DW

У Франції вже восьму суботу поспіль відбулися акції протесту проти обмежень, пов'язаних із коронавірусом.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Проти «паспортів здоров'я» та інших заходів боротьби з коронавірусів у Франції вийшли на вулиці близько 140 тисяч осіб. У Парижі акцію підтримали 18 тисяч жителів, в Монпельє – 6 тисяч, в Авіньйоні – 4 тисячі.

«Загалом, за даними МВС Франції, в суботу в країні пройшло 215 протестних акцій. Щоправда, в порівнянні з липнем і серпнем загальна чисельність протестувальників зменшилася, адже раніше на вулиці виходили до 200 тисяч людей», – додають у виданні.

Відзначимо, що за рішенням французької влади, з 9 серпня відвідувати ресторани, кінотеатри, а також подорожувати на літаках або поїздах далекого прямування можна тільки при пред'явленні свідоцтва про вакцинації від COVID-19 або перенесеної хвороби, або надати негативний результат тесту на коронавірус.

Нагадаємо, 28 серпня у Франції відбулося 222 мітинги. У Парижі акції пройшли відразу в кількох районах. Правоохоронці повідомляли, що на вулиці вийшли 159,5 тис. людей. Більшість акцій пройшли мирно. Тільки в Тулузі проти демонстрантів застосували сльозогінний газ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: