У Франції посилили обмеження для нещеплених від коронавірусу

Читать на русском
Сенат Франції підтримав запропонований урядом законопроєкт щодо посилення заходів боротьби з пандемією коронавірусу.
Фото Flickr

Сенат Франції підтримав запропонований урядом законопроєкт щодо посилення заходів боротьби з пандемією коронавірусу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Застосування коронавірусних перепусток хочуть розширити на ресторани й подорожі потягом та літаком. Запропоновані владою нові правила, окрім іншого, передбачають обов'язкову вакцинацію медичних працівників. В кінотеатрах, театрах і музеях Франції подібні обмеження діють уже з 21 липня: вхід дозволяється лише щепленим, людям, які перехворіли на COVID-19 або пред'явили негативний тест.

Під час голосування у верхній палаті французького парламенту в ніч на неділю, 25 липня, документ підтримали 199 сенаторів, 123 проголосували «проти». Тим часом через низку змін у порівнянні з початковим варіантом проєкту закону Сенат і нижня палату парламенту – Національні збори – ще мають узгодити його остаточний текст, щоб дійти компромісу. Очікується, що це відбудеться 25 липня.

Як буде розвиватися пандемія COVID-19 восени: прогноз ученихОптимістичний і песимістичний прогноз учених щодо поширення COVID-19 восени в Україні, США, Індії.

Нагадаємо, у суботу, 24 липня, у столиці Франції Парижі відбулася масова акція протесту проти обов'язкової вакцинації від COVID-19 та запровадження так званого паспорта щеплення. Під час акції у Парижі демонстранти, які виступають проти антикоронавірусних заходів, несли банери з написом «Зупиніть диктатуру». По всій Франції також заплановані акції протесту, зокрема у Марселі, Монпельє, Нанті та Тулузі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: