У Франції стався технічний збій в системі «паспортів здоров’я»

Читать на русском
У Франції стався збій в системі видачі санітарних перепусток, який завадив фармацевтам завіряти тести клієнтів на антиген.
Getty Images

У Франції стався збій в системі видачі санітарних перепусток, який завадив фармацевтам завіряти тести клієнтів на антиген.

Про це повідомляє BFMTV.

Технічна несправність системи може зірвати плати тисячам людей, оскільки негативний тест зараз необхідний для допуску невакцинованих людей до низки закладів та мандрівок потягом або літаком.

Проблеми з роботою порталу SI-DEP почалися з 16:00 13 серпня. Повідомляється, що близько 12 закладів не могли завантажити дані в систему, тому змушені були видавати людям паперові довідки без системи захисту.

Вважається, що причиною несправності стало перевантаження серверів. Те, що це сталось саме у п’ятницю, пояснюють тим, що багато людей перед вихідними здали тести, готуючись до поїздок.

Залізниця SNCF вже повідомила, що тимчасово готова приймати паперові довідки про негативний тест замість електронного «паспорта здоров’я».

Нагадаємо, з 1 жовтня в Молдові з'являться цифрові сертифікати з інформацією про вакцинацію від COVID-19. Також мають намір розробити мобільний додаток для «спостереження за людьми, які перебувають на карантині або лікуються від коронавірусу вдома».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: