РФ відмовляється продовжувати місію ОБСЄ на Донбасі: реакція України

Читать на русском
Росія вирішила відмовитися від продовження місії ОБСЄ на кордоні з окупованим Донбасом. У МЗС України різко засудили позицію РФ.
фото з відкритих джерел

Росія вирішила відмовитися від продовження місії ОБСЄ на кордоні з окупованим Донбасом. У МЗС України вже відреагували на таке рішення країни-окупанта.

Про це повідомив кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк у Twitter.

Війна та мир в обіцянках Зеленського: як змінювалася риторика президента щодо ДонбасуЯк за роки президентства змінювалася риторика Володимира Зеленського щодо війни на Донбасі.

«Росія сьогодні оголосила у Відні, що не підтримає продовження після 30 вересня місії прикордонників і спостерігачів ОБСЄ на двох контрольно-пропускних пунктах (Донецьк і Гуково) на російсько-українському кордоні», - написав він.

Поточний мандат втратить силу після 30 вересня.

Цю інформацію підтвердили і в МЗС України. Відомство виступило з відповідною заявою.

«Реалізація зазначеного наміру є продовженням дій Росії, спрямованих на свідомий саботаж імплементації Мінських домовленостей, зокрема параграфу 4 Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року, який передбачає забезпечення постійно діючого моніторингу та верифікації з боку ОБСЄ державного кордону між Україною та Росією», - йдеться в коментарі МЗС.

Україна рішуче засуджує таку позицію РФ.

«Розглядаємо таке рішення РФ як свідчення її планів продовжувати і збільшувати постачання зброї, військового обладнання, боєприпасів, регулярних військ і найманців на тимчасово окуповану територію України в Донецькій та Луганській областях, що може спричинити подальшу ескалацію в зоні російсько-українського збройного конфлікту», - додали у відомстві.

Нагадаємо, місія ОБСЄ нарахувала понад 400 порушень на Донбасі за минулі вихідні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: