Стало відомо, хто може стати прем'єр-міністром Афганістану

Читать на русском
Уряд Афганістану може очолити лідер талібів Хайбатулла Ахундзада. Про це це заявив член комісії руху з культури Анамулли Самангані.
Ілюстративне фото.AP Photo/Zabi Karimi/ Scanpix

Уряд Афганістану може очолити лідер талібів Хайбатулла Ахундзада. Про це це заявив член комісії руху з культури Анамулли Самангані.

Таліби вже призначили губернаторів, начальників поліції та начальників поліції провінцій та районів. Виконавчу владу можуть також очолити Мулла Абдул-Гані Барадар або Мулла Якуб, а верховним суддею може стати мулла Абдул Хакім Хаккані, пише ToloNews.

Уроки Афганістану: чим нинішні події нагадують вивід військ СРСРЯк відбувалося виведення військ Радянського Союзу і Сполучених Штатів з Афганістану, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Ісламський Емірат діє в кожній провінції. У кожній провінції є губернатор, який почав працювати. У кожному районі є начальник поліції в кожній провінції, які працюють на людей», - сказав представник «Талібану» Абдул Ханан Хакані.

Нагадаємо, 15 серпня бойовики взяли під контроль столицю країни Кабул і захопили президентський палац. Президент, як і більша частина керівництва держави, втік з країни.

В ООН попередили про початок масштабної гуманітарної кризи в Афганістані після того, як закінчиться евакуація.

Також «Слово і діло» вирішило порівняти, як відбувалося виведення військ Радянського Союзу з Афганістану наприкінці 80-х та Сполучених Штатів – зараз.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: