У Міноборони розповіли про рамкову угоду про стратегічне партнерство з США

Читать на русском
Угода надає Україні можливість співпраці з США в оборонній і технологічній сферах, а також можливість навчання Збройних сил за західними стандартами
Ганна МалярПраво на владу

Подробиці Рамкової угоди щодо стратегічного партнерства між Україною та США, яка була підписана під час візиту до Штатів президента України Володимира Зеленського, дає Україні багато прав і можливостей. Але всі подробиці будуть озвучені пізніше.

Про це заявила представник Міністерства оборони України Ганна Маляр в ефірі програми «Свобода слова».

«Домовилися про те, що у нас є спільна оборонна політика і те, що називають рамкову угоду, і люди думають, що це робить його менше за вагою, це не так... Рамкова - це означає, що воно визначає рамку оборонної політики та напрямки, за якими воно буде реалізовуватися. Ця угода дає нам можливість укладати контракти. Точність вся буде потім» - сказала вона.

Візит Зеленського до США: що дасть Україні угода про оборонне партнерствоУ рамках візиту Зеленського до США було підписано угоду про стратегічну основу оборонного співробітництва. Що саме передбачає ця угода та чому вона важлива для обох сторін, читайте у матеріалі Слово і діло.

Зокрема, згідно зі словами Маляр, угода надає Україні можливість співпраці з США в оборонній і технологічній сферах, а також можливість навчання Збройних сил за західними стандартами.

«За цією угодою ми маємо право на тренування, на співпрацю в обороні та технологічних сферах» - зазначила вона.

Нагадаємо, за підсумками візиту президента Зеленського до Вашингтона Україна і США випустили спільну заяву, яка стосується стратегічного партнерства двох держав. У ньому визначаються основні напрямки співпраці Києва і Вашингтона на найближчі роки.

Крім цього, Україна і США під час візиту президента України Володимира Зеленського підписали меморандум про комерційне співробітництво між двома державами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: