«Право на владу»: що змінить зустріч Зеленського і Байдена та що відбувається в Афганістані

Читать на русском
У четвер, 2 вересня, у програмі Право на владу йтиме мова про візит Володимира Зеленського до США та ситуацію в Афганістані.
фото ВВС

Цього тижня президент України Володимир Зеленський здійснив робочий візит до США. Що змінить для держави зустріч Зеленського та Джо Байдена? Якими були домовленості у питанні Донбасу та щодо суперечки по Північному потоку-2? Що відбувається зараз в Афганістані? Про це йтиме мова цього четверга у новому сезоні суспільно-політичного проєкту «Право на владу» з Наталею Мосейчук о 21.45.

У розмові візьмуть участь: міністр закордонних справ (2014-2019) Павло Клімкін, Надзвичайний і Повноважний Посол України Олександр Чалий, старший науковий співробітник Центру політики безпеки, Вашингтон Андрій Ілларіонов, радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович, народна депутатка, «Слуга народу» Ірина Верещук, директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко, капітан першого рангу ВМС США у відставці Гаррі Табах, експерт з міжнародної політики Українського інституту майбутнього Ілія Куса, політичний експерт порталу «Слово і діло» Валентин Гладких, спеціальний кореспондент ТСН Андрій Цаплієнко.

Традиційно в режимі онлайн «Слово і діло» допомагатиме команді «Право на владу» здійснювати фактчекінг слів гостей ефіру: перевіряти, чи правдиві їхні висловлювання.

Дискусія може бути перервана, якщо слова політика розходяться з діями або з загальновідомими фактами.

Нагадаємо, 31 серпня Володимир Зеленський розпочав візит до США. У середу, 1 вересня, у нього відбулася зустріч з президентом Джо Байденом.

Нагадаємо, 15 серпня бойовики взяли під контроль столицю країни Кабул і захопили президентський палац. Президент, як і велика частина керівництва держави, втік з країни.

Україна, США і ще 90 держав 29 серпня схвалили декларацію, в якій заявили, що зроблять все можливе, щоб Афганістан могли вільно залишати їх громадяни, а також лояльні Заходу афганці і люди з груп ризику, яким можуть загрожувати переслідування за талібів.

В ООН попередили про початок масштабної гуманітарної кризи в Афганістані після того, як завершиться евакуація.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: