Аварія танкера Delfi: колишньому капітану порту повідомили про підозру

Читать на русском
Танкер без належних документів та з недостатньою кількістю членів екіпажу, перетнув державний кордон України у зоні його відповідальності.

Колишньому капітану порту «Південний» повідомили про підозру у службовій недбалості у справі про катастрофу танкера Delfi в Одесі, яка сталася в листопаді 2019 року.

За інформацією Офісу генерального прокурора, капітан судна не вжив необхідних заходів, аби уникнути катастрофи.

Ліквідація аварії танкера «Delfi»: від затоплення до підняття суднаТанкер «Delfi» практично підготовлений, щоб його прибрали з місця аварії, що сталася наприкінці 2019 року. З чого все почалося та як тривали роботи з підняття судна?

За даними слідства, колишній капітан порту «Південний» у період із 2 по 22 листопада 2019 року не вжив необхідних і передбачених законом заходів та належним чином не оцінив загрозу виникнення надзвичайної ситуації у вигляді дрейфу неконтрольованого технічно несправного танкера Delfi.

Танкер без належних документів та з недостатньою кількістю членів екіпажу, перетнув державний кордон України у зоні його відповідальності.

Підозру колишньому капітан порту повідомлено за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість). Йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 22 листопада 2019 року через сильний шторм танкер Delfi зірвало з якоря і віднесло до акваторії Одеси. На березі біля пляжу Дельфін танкер перекинувся на бік і затонув. Тоді в море вилилося близько 150 кг нафтопродуктів.

У травні повідомлялося, що рівень забруднення води, котрий був зафіксований біля танкера, виявися у 15 разів вищим за норму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: