Суд визнав за Україною право власності на танкер Delfi

Читать на русском
Господарський суд Одеської області визнав за державою право власності на танкер Delfi, який у 2019 році сів на мілину і затонув біля Одеси.
танкер Delfi

Господарський суд Одеської області визнав за державою право власності на танкер-бункерувальник Delfi, який у 2019 році зазнав аварії біля берегів Одеси.

Про це повідомляє пресслужба суду у четвер, 13 травня.

Ліквідація аварії танкера «Delfi»: від затоплення до підняття суднаТанкер «Delfi» практично підготовлений, щоб його прибрали з місця аварії, що сталася наприкінці 2019 року. З чого все почалося та як тривали роботи з підняття судна?

Таким чином, суд задовольнив позов Кабміну до компанії Mister Drake PC.

«Дослідивши матеріали справи та заслухавши пояснення сторін, суд повністю задовольнив позовні вимоги і визнав за державою Україна право власності на танкер «Delfi», - повідомили в суді.

Нагадаємо, танкер Delfi зазнав аварії біля берегів Одеси в 2019 році. Після ряду спроб ні місцева влада, ні судновласник так і не змогли його підняти. В кінці липня 2020 року президент України Володимир Зеленський доручив підйом Delfi міністру інфраструктури Владиславу Криклію.

Допомогу також запропонували дві компанії, які 26 серпня 2020 року все ж підняли танкер. 10 вересня буксири завершили транспортування танкера з міського пляжу Одеси в порт Чорноморська.

Господарський суд Одеської області зобов'язав компанію-власника танкера Delfi виплатити Адміністрації морських портів України понад 2,7 млн ​​грн. збитків, пов'язаних з підняттям судна.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: