Аварія танкера в Одесі: рівень забруднення води в 15 разів вищий за норму

Читать на русском
Затонулий танкер в Одесі. Забруднення води й повітря біля одеського пляжу Дельфін перевищено в 15 разів.
radiosvoboda.org

Через затонулий танкер Delfi показники забруднення води і повітря біля одеського пляжу Дельфін перевищені приблизно в 15 разів.

Про це в четвер, 21 травня, повідомив в.о. начальника Державної екологічної інспекції в Одеській області Артем Заярний, передає «Радіо Свобода».

Капітану танкеру Delfi повідомили про підозруКапітану танкеру Delfi, який в листопаді минулого року зазнав аварії біля берегів Одеси, повідомили про підозру.

За його словами, забруднення зафіксували співробітники муніципальної рятувальної служби. Точні дані з'являться протягом тижня. Але, попередньо, допустимі показники за вмістом шкідливих речовин у повітрі і воді біля судна на пляжі в Одесі перевищені в 15 разів.

Зараз забруднення на воді працівники порту прибрали за допомогою абсорбуючого порошку, однак зберігається ймовірність нового витікання в море пального і моторного масла, додав Заярний.

Він зазначив, що розпиляти судно не можна з цієї ж причини. Тому екоінспектори наполягатимуть, щоб власник танкера або представники Адміністрації морських портів України прибрали його краном або буксирами.

Нагадаємо, 22 листопада 2019 року через сильний шторм танкер Delfi зірвало з якоря і віднесло в акваторію Одеси. На березі біля пляжу Дельфін танкер перекинувся на бік і затонув. Тоді в море вилилося близько 150 кг нафтопродуктів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: