Стала відома сума збитків через танкер «Delfi»

Читать на русском
Голова Держекоінспекції України Андрій Мальований розповів, що остаточна сума від витоку шкідливих речовин із танкера Delfi -  16,3 тисячі доларів.

Голова Держекоінспекції України Андрій Мальований розповів, що остаточна сума від витоку шкідливих речовин із затонулого в Одесі танкера «Delfi» становить 16,3 тисячі доларів.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Ліквідація аварії танкера «Delfi»: від затоплення до підняття суднаТанкер «Delfi» практично підготовлений, щоб його прибрали з місця аварії, що сталася наприкінці 2019 року. З чого все почалося та як тривали роботи з підняття судна?

«За результатами лабораторних досліджень, проведених фахівцями ДЕІ в Одеській області, виявлено перевищення нормованих значень граничної допустимої концентрації щодо вмісту у воді нафтопродуктів. Їх показник 10 вересня складає 0,09 мг/куб. дм. Загальна сума збитків внаслідок витоку забруднюючих речовин становить 16, 3 тис. доларів (близько 453 тис. грн). Ця сума остаточна. Претензія судновласнику на добровільне відшкодування збитків вже направлена», - пояснив Мальований.

Також, він додав, що ДЕІ розробляє проекти законодавчих змін, щоб сума збитків за такі порушення, як розлив нафтопродуктів в акваторії моря, складала дійсно значну суму.

Нагадаємо, танкер «Delfi», який 10 вересня зняли з мілини біля берегів Одеси, прибув у порт «Чорноморськ».

18 липня почалися роботи з підняття танкера. 26 серпня, після декількох безуспішних спроб, «Delfi» вдалося підняти.

Ми відстежили тривалу історію ліквідації аварії та підняття судна, яке забруднювало море нафтопродуктами біля одеського пляжу «Дельфін».

Також можна прочитати інтерв'ю міністра інфраструктури України Владислава Криклія для «Слово і діло».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: