Аварія танкера Delfi: механік розповів, чому не подавали сигнал про порятунок

Читать на русском
Механік танкера Delfi Костянтин Михайленко розповів, чому екіпаж потерпілого від шторму танкера не подавав сигналу про порятунок.

Механік танкера Delfi Костянтин Михайленко розповів, чому екіпаж потерпілого від шторму танкера не подавав сигналу про порятунок.

Про це він розповів в інтерв'ю «Думська».

За словами Михайленка, спочатку екіпаж не подавав сигнал порятунку через те, що не було інформації про місцезнаходження, а потім на танкері Delfi зникло електропостачання.

«Ми не подавали сигнал SOS, бо нічим було подавати - судно було повністю знеструмлене. Ще акумулятори до п'ятої години ранку працювали, і зв'язок був, але ми навіть не знали, де вони знаходилися», - пояснив він.

Механік зазначив, що судно було без вантажу і стояло в порту «Південний», коли його зірвало із якоря. Також Михайленко розповів про складнощі, які виникали під час рятувальних робіт.

«Справа в тому, що до нас не могли підійти буксири - то вони втратили буксирувальний кінець, то він зірвався. Просто в таких штормових умовах складно втриматися. Допомога була постійно на зв'язку. Електрики не було, тому що судно було знеструмлене через шторм. Паливо перемішалося з водою», - додав він.

Нагадаємо, що 22 листопада танкер Delfi, який знаходився в акваторії порту «Південний», через сильний шторм зірвало з якоря і віднесло в бік Одеси. Капітан танкера відмовлявся подавати сигнал SOS і евакуювати екіпаж без дозволу судновласника. Однак пізніше весь екіпаж були врятований з судна.

Також стало відомо, що 23 листопада з лікарні виписали капітана танкера.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: