США пообіцяли виділити Україні до 60 млн військової допомоги – ЗМІ

Читать на русском
Перед зустріччю президентів Джо Байдена та Володимира Зеленського США пообіцяли виділити Україні до 60 млн доларів військової допомоги.
Колаж Дзеркало тижня

Перед зустріччю президентів Джо Байдена та Володимира Зеленського США пообіцяли виділити Україні до 60 млн доларів військової допомоги.

Про це пише сьогодні Associated Press.

Адміністрація Байдена заявила в повідомленні Конгресу, що пакет допомоги Україні необхідний через «значне збільшення російської військової активності уздовж її кордону», а також через мінометних обстрілів, порушень режиму припинення вогню та інших провокацій.

Зустрічі президентів України і США: якими були результати переговорівНапередодні зустрічі Володимира Зеленського і Джо Байдена пропонуємо подивитися, які були результати переговорів президентів України і США.

«Нарощування Росією сил і засобів уздовж українського кордону виявило недоліки в здатності українських військових захиститися від російського вторгнення. Значні прогалини в потенціалі України повинні бути терміново усунені для посилення стримування в світлі нинішньої російської загрози», - йдеться в повідомленні.

Зеленський зустрінеться з Байденом у рамках візиту до Білого дому, який, як сподівається адміністрація США, продемонструє підтримку суверенітету України перед обличчям захоплення Росією Криму та підтримки озброєних бойовиків на сході країни.

Білий дім також заявив, що Байден має намір заохочувати зусилля Зеленського по боротьбі з корупцією в Україні.

Військова допомога покликана продемонструвати, що США віддані безпеці України. Новий пакет включатиме більше протитанкових ракет Javelin, які Київ вважає критично важливими для захисту від бойовиків на Донбасі.

Нагадаємо, Зеленський під час свого робочого візиту в США заявив про те, що Україна має знову стати космічною державою.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: